Matematik

Hjælp - rigtigt og hvad kan jeg mere gøre?

07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)
Er disse to opgaver rigtige og er i tvivl om jeg kan komme videre i opgave to.

Link: http://peecee.dk/?id=33003

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

B. Du skal bestemme |AB|, men den er på tegningen 7!!!! Du er inde på det rigtige mht løsningen, men du skal være korrekt mht tegningen, i øjeblikket er den misvisende. Endvidere skal du gøre dig klart, hvilke forhold (brøker) der svarer til hinanden, det ser ud som om du får blandet det lidt sammen, når du indsætter værdierne.

2. Du mangler at bestemme a, benyt det kendte punkt hvor kurven skærer y-aksen

Svar #2
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Forstår ikke din forklaring til nr. 2?

Hvordan vil du bruge det til, da det helst skal blive til en ligning ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

f(x) = a(x-1)(x+3)
f(0) = -1, herefter kan a bestemmes

Svar #4
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

"3:

Hvorfor er f (0) - hvor kommer 0 fra?

Svar #5
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

Hvor kommer 0 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

Hvor kurven skærer y-aksen er x=0, se på tegningen, den illustrerer det

Svar #7
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Jamen hvordan vil du så bestemme a ud fra det? - er lidt væk i forklaringen må jeg sige.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

f(0) er a(0-1)(0+3), og ved samtidigt at f(0) = -1

Svar #9
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#8:

Hvad skal jeg derefter, kan ikke se det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

f(0) = -1 <=>
a(0-1)(0+3) = -1

Svar #11
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

Dvs. ligningen bliver

P(x)= -1x^2-?-1

Hvad er bx her?

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

hvorfor er a=-1 når du løser a(-1)(3)=-1 ????
P(x) = a(x-1)(x+3) = ...

Svar #13
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

Det giver a(x^2+3x-x-3), som derefter reduceres til ax^2+2ax-3a.

Er det korrekt, men det har da stadig ikke den rigtige form?

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

bestem nu a vha a(-1)(3)=-1 !!!!

Svar #15
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

-3a=-1 <=>
-3a/3=-1/3<=>
-a=-1/3
a=1/3

Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

ja, hvad ellers :)

Svar #17
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#16:

hvordan ser ligningen så ud?

1*3x^2-bx?-1

Hvad er bx???

Brugbart svar (0)

Svar #18
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

se #13, nu kender du jo a

Svar #19
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#18:

Jeg for ligningen til p(x)=1/3x^2-2/3x-1

Er det korrekt?

Skriv et svar til: Hjælp - rigtigt og hvad kan jeg mere gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.