Matematik
Den korteste lodrette afstand
13. marts 2007 af
hidden (Slettet)
Jeg har følgende funktioner:
f(x)=x^2-2x+5 [-3;3]
g(x)=-1/6x^3+3/2x [-3;3]
Jeg skal bestemme den koteste lodrette afstand mellem de to grafer...og jeg kan ikke lige se hvad man kan gøre, så jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.
Indtil videre har jeg fundet de afledet funktioner, men kan ikke lige se hvad man ellers kan gøre...
f(x)=x^2-2x+5 [-3;3]
g(x)=-1/6x^3+3/2x [-3;3]
Jeg skal bestemme den koteste lodrette afstand mellem de to grafer...og jeg kan ikke lige se hvad man kan gøre, så jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.
Indtil videre har jeg fundet de afledet funktioner, men kan ikke lige se hvad man ellers kan gøre...
Svar #1
13. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Den lodrette afstand må være givet ved
|f(x)-g(x)|
(tegn en skitse og overvej dette).
Udregn derfor denne funktion, og find minimum for denne (her er differentialregning vejen frem).
|f(x)-g(x)|
(tegn en skitse og overvej dette).
Udregn derfor denne funktion, og find minimum for denne (her er differentialregning vejen frem).
Skriv et svar til: Den korteste lodrette afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
