Matematik
Problemer med Monotoni!!
19. marts 2007 af
Jin (Slettet)
Hej med jer!
Jeg har en opgave her, som jeg kan ikke finde ud af :(
Monotoniforholdet for f(x) til en funktion givet ved skal bestemmes:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
Jeg ved, at jeg skal differentiere, men er usikker på hvad jeg skal gøre det og derefter. Er det sådan? :
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
f'(x) = 3x^2 + 8x ?
Jeg håber, at I kan hjælpe mig
På forhånd tak ;)
Jeg har en opgave her, som jeg kan ikke finde ud af :(
Monotoniforholdet for f(x) til en funktion givet ved skal bestemmes:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
Jeg ved, at jeg skal differentiere, men er usikker på hvad jeg skal gøre det og derefter. Er det sådan? :
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
f'(x) = 3x^2 + 8x ?
Jeg håber, at I kan hjælpe mig
På forhånd tak ;)
Svar #3
19. marts 2007 af mathon
f'(x) = (-pi/3)*3x^2 + 8x = -pi*x^2 + 8x
f'(x)=0
-pi*x^2 + 8x = 0.......
f'(x)=0
-pi*x^2 + 8x = 0.......
Svar #5
19. marts 2007 af Matkaj
#4 løser ligningen fra #3 og dernæst #1 ser på fortegnsvariationen af f'
Svar #6
19. marts 2007 af Jin (Slettet)
#5:
Sorry, men jeg er helt rundt på hovedet :(
Jeg forstår ikke helt.
Sorry, men jeg er helt rundt på hovedet :(
Jeg forstår ikke helt.
Skriv et svar til: Problemer med Monotoni!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
