Kemi

1a og 1b...tager 2 sek

23. marts 2007 af baloon (Slettet)
Hej,

Kan nogle hjælpe mig med to små opgaver. Det drejer sig om opgave 1a) og 1b). Se

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-10-2.pdf

På forhånd tak




Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)

1a) Du har Ar-CH=CH(CH2=H)
Du har en dobbeltbinding med ét H-atom på hver side, ergo kan du have cis eller trans is isomerer.

1b) Den der har flest H-bindinger er umiddelbart 4-methoxybenzoesyre.

Svar #2
23. marts 2007 af baloon (Slettet)

#1

1b) vil det sige at den der har flest H-bindinger, her 4-methoxybenzoesyre er mest opløselig i vand. Hvorfor?

Håber på respons.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2007 af sprit (Slettet)

Fordi H-bindinger gør stoffet polært, og vand er et polært opløsningsmiddel?
Vil jeg tro.

Svar #4
23. marts 2007 af baloon (Slettet)

okay..

Har et spørgsmål til opgave 2c
c) Beregn chlorsyrlings styrkekonstant ved 25 °C ud fra termodynamiske data.

Hvordan gør man det vha. termodynamiske data?

Altså styrkekonstanten kan skrives som

Ks = [H30+]*[ClO2-] / [HClO2]

Men hvordan beregner man det ud fra termodynamiske data?

Håber på hjælp.

På forhånd tak!

Svar #5
23. marts 2007 af baloon (Slettet)

#4

Har fundet ud af det nu :D

Men har et andet spørgsmål.

Hvordan løser man opgave 3 c i linket #0 ?

Håber nogle kan komme med hints.

På forhånd tak!

Skriv et svar til: 1a og 1b...tager 2 sek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.