Matematik

Cirkel

26. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ja, jeg har en cirkel med følgende ligning:

(x+4)+(y-1)=9

Dvs. med centrum i (-4,1) og radius 3.

Nu skal jeg bestemme en ligning for tangenten til cirklen i P(-5,4)

En der kan hjælpe mig her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2007 af mathon


(x+4)+(y-1)=9

dine problemer ligger vel ikke i, at

(x+4)^2+(y-1)^2=9

Svar #2
26. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nå ja, selvfølgelig! Glemte lige at det selvfølgelig er:

(x+4)^2+(y-1)^2=9

Men problemet er stadig den ligning til tangenten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=36380

Svar #4
26. marts 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad gør man så, hvis man har en ligning for l, men skal finde røringspunktet?

Linjen l har ligningen y=3x+3, og er også tangent til cirklen! Jeg aner bare ikke hvordan man beregner røringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2007 af mathon

(x+4)^2+(y-1)^2=9

y=3x+3

Sæt y ind i cirklens ligning, altså:

10x^2 + 20x + 11 = 0, som ikke har nogen reel løsning, hvorfor y=3x+3 ikke er tangent men passant.


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.