Matematik
Mat - er det rigtigt?
22. april 2007 af
corazón (Slettet)
(10*ln(x))/(x^2)
Bestem f'(x)
f'(x)=((10*ln(x))'*x^2-10*ln(x)*(x^2)')/(x^2)2
Dvs
f'(x)=(10/x*x^2-10*ln(x)*2x)/(x4)
Der er noget galt.. men kan jeg også godt forkorte i bund?
Bestem f'(x)
f'(x)=((10*ln(x))'*x^2-10*ln(x)*(x^2)')/(x^2)2
Dvs
f'(x)=(10/x*x^2-10*ln(x)*2x)/(x4)
Der er noget galt.. men kan jeg også godt forkorte i bund?
Svar #1
22. april 2007 af Bumster (Slettet)
det ser rigtig nok ud hvad du har lavet indtil videre. (mangler lig en ^ i nævnere, men tro det er en smutter).
du kan forkorte igennem med x.
så du får:
f'(x)=(10/x*x^2-10*ln(x)*2x)/(x^4) =(10x-20xlnx)/x^4=(10-20lnx)/x^3
du kan forkorte igennem med x.
så du får:
f'(x)=(10/x*x^2-10*ln(x)*2x)/(x^4) =(10x-20xlnx)/x^4=(10-20lnx)/x^3
Svar #2
22. april 2007 af corazón (Slettet)
ahh okay.. men nu forstår jeg ikke hvorfor det ikke giver (x^2) i nævneren efter man har forkortet med x ?
Skriv et svar til: Mat - er det rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
