Matematik
Hvordan gøres det?
29. april 2007 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Hvordan former jeg et linært udtryk ud af dette:
y = ln(8)+½*(x-2)
Det er formlen for en tangentligning!
y = ln(8)+½*(x-2)
Det er formlen for en tangentligning!
Svar #1
29. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Bare gang ½ ind i parantesen, så har du
y=½x-½+ln(8)
som er lineært (husk at ln(8) bare er en konstant).
y=½x-½+ln(8)
som er lineært (husk at ln(8) bare er en konstant).
Svar #3
29. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Først lige en rettelse - når vi ganger ind i parantesen får vi
y=½x-1+ln(8)
...og dermed har du det på den ønskede form, med a=½ og b=-1+ln(8).
y=½x-1+ln(8)
...og dermed har du det på den ønskede form, med a=½ og b=-1+ln(8).
Skriv et svar til: Hvordan gøres det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
