Matematik

Type 2 - HASTER

10. maj 2007 af Coco Simone (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig i gennem denne type 2?

opgaven lyder:
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = -8x^-3*kvrod(y-1), og grafen for f går gennem punktet P(-2;5).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Tangenten er givet ved ligningen

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0).

I dit tilfælde er x0=-2, og f(x0)=5. f'(x0) finder du ud fra differentialligningen, hvor du sætter -2 ind for x og 5 ind for y.

Svar #2
10. maj 2007 af Coco Simone (Slettet)

Men jeg har fået afvide at den skal løses som en type 2 ??

Svar #3
10. maj 2007 af Coco Simone (Slettet)

vil det sige at tangentligningen bliver:
y = 5 + 128 (x - (-2))
= 5 + 128x - (-256)
= 128x + 261

??

Svar #4
10. maj 2007 af Coco Simone (Slettet)

Under spørgsmålet lyder:
Find forskriften for f

hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Hvad er type 2?

#3,

Prøv at beregne f'(x0) igen.

#4,

Ligningen er separabel. Kender du til 'separation af de variable'? Kig efter det i din bog.

Skriv et svar til: Type 2 - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.