Matematik

rumfang

14. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Nogen der kan hjælpe`?

en kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.

a) angiv arealet af kassen samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Har fakisk ingen ideer om hvordan jeg løser denne opgave ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2007 af Stenalt (Slettet)

Nåt du skriver kasse mener du så en egentlig kube med 6 sider?

Svar #2
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

ja

Brugbart svar (5)

Svar #3
14. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du ved at rumfanget i en kasse er givet ved længden gange bredden gange højden. I dit tilfælde er længden og bredden det samme, så denne kaldes x. Højden kaldes z.

V = x*x*z = x^2*z

V = 125

<=>

125 = x^2*z

Nu opstiller du en funktion der angiver arealet af kassens samlede overflade, som en funktion af x.

f(x)=2x^2+4*x*z

Højden z er stadigvæk ubbekendt, men vha. 125 = x^2*z, kan vi skrive et udtryk for z og earstatte det i f(x).

125 = x^2*z
<=>
z=125/x^2

Det indsættes i f(x)

f(x)=2x^2+4*x*125/x^2

Der reduceres

f(x)=2x^2+500/x

Og du har din funktion :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Rumfanget er givet ved:
V=x*x*h(isoler h i denne, og indsæt denne i funktionen nedenunder)
og overfladearealet er givet ved:
O=(x*x)*2+(x*h)*4

Svar #5
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, vil lige sidde lidt med det selv, og prøve at se om jeg så kan fatte det :D
Ellers rigtig flot forklaret!
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af praveena (Slettet)

HVOR KOMMER 4 TALLET FRA? NI FUNKTIONEN F(X)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af praveena (Slettet)

har fundet ud af det:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2012 af Sigøjnerblod (Slettet)

Jeg forstår heller ikke hvor 4 kommer fra??


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2012 af xLaila (Slettet)

Hvor meget skal x-min og x-max ca. være i funktionen? - når jeg har x-min til at være -500 og x-max til 500, ligner min graf en parabel


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.