Matematik

Enkelt logaritmisk papir

16. maj 2007 af fysik-idioten (Slettet)
Hej :)

Sidder og skriver opgave om eksponentielle funktioner.
deri skal jeg give en beskrivelse af enkelt logaritmisk papir..

Har bl.. skrevet at x-aksen er normal, men y-aksen får eksponentielle funktioner til at blive lineære.. er der andet vigtigt man skal have med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2007 af mathon

"y-aksen får eksponentielle funktioner til at blive lineære"

bør erstattes

af

y-aksen er logaritmisk,

hvoraf

y = b*a^x

log(y) = log(b) + x*log(a)

eller

log(y) = log(a)*x + lob(b)

y' = h*x' + q altså et lineært udtryk,

hvor
y' = log(y)
x' = x
h = log(a)
q = log(b)

og

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y2/a^x2 = y1/a^x1

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2007 af mathon

"y-aksen får eksponentielle funktioner til at blive lineære": LYDER jo som et "trylleshow"

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
:-)

I et enkelt logaritmisk koordinatsystem er y-aksen logaritmisk. Denne logaritmiske akse, "log-aksen", er opdelt i 3 afdelinger, som har forskellige værdier, som er afhængig af hvad man skal indtegne.

Ved en visuel tegning af graf med en eksponentiel funktion i et enkelt logaritmisk koordinatsystem får man en ret linje. Til forskel til et almindeligt koordinatsystem hvor man ville få en kurve med samme eksponentiel funktion, hvor det er svært at se den
eksponentielle udvikling.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3 til #0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2007 af mathon

hvis du ud fra den rette linje i den enkeltlogaritmiske afbildning beregner h
af

h = delta_y'/delta_x'

beregnes a

af

log(a) = h

a = 10^h

Svar #6
16. maj 2007 af fysik-idioten (Slettet)

Svar # 2

Hehe.. Forstår hvad du mener :)
Tusind tak for hjælpen alle sammen.. det hjalp meget..

Skriv et svar til: Enkelt logaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.