Kemi
Standardtilstand for H+ i biokemi
24. juni 2007 af
Sophiet (Slettet)
Når vi snakker biokemi foregår de fleste reaktioner ved pH = 7. Normalt siger man, at standardkoncentrationen for H+ og andre stoffer er 1M. Men da pH-værdien i biokemi er 7, svarer det til en H+ koncentration på 1,0*10^-7 M.
Dette forstår jeg godt. Men når man så skal til at regne gibbs-energien ud ser man bort fra H+-koncentration. Der står i bogen at man skal lade H+ indgå med enheden 10^-7 og for pH = 7 indgår H+ så med et 1-tal.
Hvorfor kan man sige, at H+-koncentrationen er så lille og så alligevel udelader den, når man regner gibbs-energien ud? Er det bare noget man antager? Håber der er nogle, der forstår hvad jeg mener... Ellers så spørg for uddybning...
På forhånd tak...
Dette forstår jeg godt. Men når man så skal til at regne gibbs-energien ud ser man bort fra H+-koncentration. Der står i bogen at man skal lade H+ indgå med enheden 10^-7 og for pH = 7 indgår H+ så med et 1-tal.
Hvorfor kan man sige, at H+-koncentrationen er så lille og så alligevel udelader den, når man regner gibbs-energien ud? Er det bare noget man antager? Håber der er nogle, der forstår hvad jeg mener... Ellers så spørg for uddybning...
På forhånd tak...
Skriv et svar til: Standardtilstand for H+ i biokemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
