Matematik

cos, sin og tan

26. juni 2007 af 12we34rt (Slettet)
Hvis du har en retvinklede trekant med eks. en hypotenuse på 8 og modstående katete på 4, hosliggende katete er ukendt samt alle vinklerne. Hvordan ved man så om man skal bruge sin, tan, eller cos. til at finde vinklerne??

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2007 af mathon


når v er en af de spidse vinkler i en RETvinklet trekant

er

cos(v) = katete_HOSliggende/hypotenusen

sin(v) = katete_modstående/hypotenusen


tan(v) = katete_modstående/katete_hosliggende, men denne
kan ikke benyttes i dette tilfælde, da både vinklen og den hosliggende katete er ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2007 af mathon


cos(v) = katete_HOSliggende/hypotenusen

er den mest "sikre"

da du slipper for overvejelser omkring sin(v) = sin(180°-v)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2007 af sjoberg99 (Slettet)

imidlertid kan du regne den sidste katete ud med phytagoras

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2007 af mathon


#2

UBS!!! UBS!!! UBS!!!

skal glemmes, da v NATURLIGVIS!!!!!! er en spids vinkel, da der kun er 90° til deling for de to ukendte vinkler!

Skriv et svar til: cos, sin og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.