Matematik

Sammensatte funktioner? HJÆLP

28. august 2007 af mogensen89 (Slettet)
F(x) = 2x^2-3x
G(x) = 2x-1

Sammensæt til "f(g(x))"

Hvad giver denne? Jeg får mange forskellige resultater - og ved derfor ikke hvilken der er rigtig...


Tak. Mvh. Daniel Mogensen

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

fog (udtalt f bolle g) giver f(2*x+1) = 2*(2x-1)^2 - 3*(2*x-1). I stedet for argumentet indsætter du altså udtrykket for g(x). Du kan så selv regne den færdig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af mathon


F(x) = 2x^2-3x = x(2x-3) = x((2x-1)-2) = x(G(x)-2) = G(x)x-2x

Skriv et svar til: Sammensatte funktioner? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.