Fysik
Massefylde- problem
28. august 2007 af
Mageed007 (Slettet)
Hej jeg er lidt usikker på resultatet af det der giver i denne opgavé da min lommeregner siger noget andet og min lærer siger noget andet.
Opgaven:
En blycylinder har længden 0,08m. Den vejer 3,72kg. Bestem cylinderens volumen?
Det er bare V=3720g/11,3g/cm^3=329,2 cm^3
Hvor stor er cylinderens diameter?
Sådan har jeg gjort det--> Pi*r^2*8cm = 329,2cm^3 --> r^2=329,2cm^3/(pi*8cm)= 13,089cm^2 --> Kvadratrod af 13,089 = 3,62 som er r, så fås diamteren 3,62+3,62=7,24
Min lærer gøre således --->
V=3,720kg/11,3kg/dm^3=0,329 dm^3
Hvor stor er cylinderens diameter?
Pi*r^2*0,8dm = 0,329dm^3 --> r^2= kvadratrod af det 0,329dm^3/(Pi*0,8dm) = 0,724 dm
Det er lige her det undre mig hvordan kan det give lige det jeg ved det faktisk ikke, men håber der er nogle der kan forklare mig.
=(
Opgaven:
En blycylinder har længden 0,08m. Den vejer 3,72kg. Bestem cylinderens volumen?
Det er bare V=3720g/11,3g/cm^3=329,2 cm^3
Hvor stor er cylinderens diameter?
Sådan har jeg gjort det--> Pi*r^2*8cm = 329,2cm^3 --> r^2=329,2cm^3/(pi*8cm)= 13,089cm^2 --> Kvadratrod af 13,089 = 3,62 som er r, så fås diamteren 3,62+3,62=7,24
Min lærer gøre således --->
V=3,720kg/11,3kg/dm^3=0,329 dm^3
Hvor stor er cylinderens diameter?
Pi*r^2*0,8dm = 0,329dm^3 --> r^2= kvadratrod af det 0,329dm^3/(Pi*0,8dm) = 0,724 dm
Det er lige her det undre mig hvordan kan det give lige det jeg ved det faktisk ikke, men håber der er nogle der kan forklare mig.
=(
Svar #1
28. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du skrev enheder på dine tal, tror jeg du vil se det!
Du får 7,24 med enheden????? og din lærer får 0,724 dm. Hvad er enheden på dine 7,24?
Du får 7,24 med enheden????? og din lærer får 0,724 dm. Hvad er enheden på dine 7,24?
Skriv et svar til: Massefylde- problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
