Kemi
aktuelle koncentrationer 1.6 fra rød bog
03. september 2007 af
Chimmi (Slettet)
Der afvejes 1,88 g kaliumcarbonat, dihydrat, som opløses i demineraliseret vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.
a) beregn de aktuelle koncentrationer af K+ og CO3^2- i den fremstillede opløsning.
Jeg har gjort:
[K+]=n(A)/V_opl
n(K)= 1,88 g/ 39,10 g/mol = 0,048082 mol
[K+]=0,048082 mol/ 50*10^-3 L = 0,96164 M
og ligeledes får jeg
[CO3^2-] 0,031328 mol/ 50*10^-3L= 0,62656 M
passer det?
a) beregn de aktuelle koncentrationer af K+ og CO3^2- i den fremstillede opløsning.
Jeg har gjort:
[K+]=n(A)/V_opl
n(K)= 1,88 g/ 39,10 g/mol = 0,048082 mol
[K+]=0,048082 mol/ 50*10^-3 L = 0,96164 M
og ligeledes får jeg
[CO3^2-] 0,031328 mol/ 50*10^-3L= 0,62656 M
passer det?
Svar #2
03. september 2007 af Chimmi (Slettet)
vil det så sige n(K) = 2 nol
og n(CO3) = 1 mol
eller hvad... jeg forstår det altså ikk.. det jeg først har lavet, er det forkert eller rigtigt?...
og n(CO3) = 1 mol
eller hvad... jeg forstår det altså ikk.. det jeg først har lavet, er det forkert eller rigtigt?...
Svar #3
03. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du har beregnet [K+] til 0,96 mol/l
Af #1 ser du, at der må være dobbelt så meget [K+] som [CO2-]. Du skal herefter beregne [CO32-] ud fra din viden om dette og den beregnede [K+]
Af #1 ser du, at der må være dobbelt så meget [K+] som [CO2-]. Du skal herefter beregne [CO32-] ud fra din viden om dette og den beregnede [K+]
Skriv et svar til: aktuelle koncentrationer 1.6 fra rød bog
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
