Matematik

Rigtigt?

25. september 2007 af mm :) (Slettet)
Niels har fået en slikpose. Selv spiser han halvdelen. Hans broder fåer halvdelen af resten. Hans søster får to tredjedel af det der nu er tilbage. Så er der lige to stykker til hver af sidekammeraterne.
Hvor mange stykker slik var der i posen?

Okay.. jeg har sæt det op sådan; (4*3)*4= 48

Er det rigtigt? Jeg ved godt jeg skal skrive noget tekst, men ved ikke rigitgt hvordan jeg skal forklare det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Esbenps

Du bør nok sætte det op som en ligning. Kald antallet af slikstykker i posen for x. Til at starte med har man x stykker slik i posen. Efter Niels tager halvdelen har man x*1/2 stykker slik tilbage.
Derefter æder søsteren 2/3 af det, så der er nu kun 1/3 tilbage af de x*1/2. Der er altså nu x*1/2*1/3 stykker slik tilbage.
Nu er der lige 2 stykker tilbage til hver (i alt 4 stykker), så det vil sige, at

x*1/2*1/3 = 4

Løs denne ligning...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af Esbenps

Overså lige, at hans bror også spiser halvdelen. Han spiser altså halvdelen af de x*1/2 stykker slik og så videre:

x*1/2*1/2*1/3=4

Sådan ville jeg sætte det op; og jeg ville benytte forklaringen, som jeg skrev i #1...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af mathon

antal stykker slik fra start sættes til x

Niels spiser (1/2)x
rest_1 (1/2)x

Broder spiser (1/2)(1/2)x = (1/4)x
rest_2 = (1/2)x - (1/4)x = (1/4)x

søster får (2/3)*rest_2 = (2/3)*(1/4)x = (1/6)x
rest_3 = rest_2 - (1/6)x = (1/4)x - (1/6)x = (1/12)x


rest_3 = (1/12)x = 2 hvoraf

(1/12)x = 2

x = 2*12 = 24

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af Esbenps

#3
Der er 4 stykker slik tilbage til sidst, så svaret er 4*12 = 48...

Svar #5
25. september 2007 af mm :) (Slettet)

Tusind tak :D

Når jeg skal regne ligningen ud er det sådan jeg skal gøre..

x*1/2*1/2*1/3=4

x*1/2*1/2 = 3*4
x*1/2= 12*2

osv.?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af Esbenps

Jeps...

Skriv et svar til: Rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.