Matematik

kan man differentiere en differentialligning..

25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
dy/dx=(x^2-1)y y>0

bestem en ligning for tangenten til en løsningskurve i punktet (2,3) så er mit spørgsmål så om man så skal differentiere differentialligningen,,

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af lany (Slettet)

Svaret på dit spørgsmål er nej.... Du har differentialkvotienten givet. Du skal derfor blot indsætte punktet i ligningen:



Dvs. hældningen af tangenten er 9. Fortsæt selv herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af peter lind

Ja man kan godt differentiere en differentialligning. Det er der bare ikke grund til at gøre i den stillede opgave.
Sæt x =2 og y = 3 ind i højre side, så har du hældningen af tangenten i punktet (2,3). Alt hvad du behøver for at angive en ligning for en linie er hældningen og et punkt den går igennem. og de oplysninger har du nu.

Svar #3
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

okay super... jeg var bare i tvivl om man skulle gøre det når det var tangenten til en løsningskurve

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af lany (Slettet)

Husk på, at løsningskurverne netop er de kurver, hvis ligninger opfylder differentialligningen, og derfor angiver differentialligningen i dette tilfælde præcis differentialkvotienten til disse. Håber ikke, det blev for uklart.

Svar #5
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

nej det er super :P tak for hjælpen

Skriv et svar til: kan man differentiere en differentialligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.