Kemi

en der vil hjælpe mig med en en lille opg?

03. oktober 2007 af den jyske (Slettet)
Gør i nedenstående 2 reaktioner rede for,
- hvilket stof der er blevet oxideret
- hvad det er blevet oxideret til
- hvilket stof der er blevet reduceret
- opdelingen af redoxreaktionen i en oxidation og en reduktion i følgende reaktioner

a) Zn(s) + Cu2+(aq) ??Zn2+(aq) + Cu(s)
b) Cu(s) + 2 Ag+(aq) ??Cu2+(aq) + 2 Ag(s)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af mathon


a)
OT(Zn(s)) = 0
OT(Zn^(2+)(aq)) = +2

OT(Cu^(2+)(aq)) = +2
OT(Cu(s)) = 0

b)
OT(Cu(s)) = 0
OT(Cu^(2+)(aq)) = +2

OT(Ag^(+)(aq)) = +1
OT(Ag(s)) = 0

Skriv et svar til: en der vil hjælpe mig med en en lille opg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.