Fysik

acceleration (lille fysikopgave fra 1. g)

18. oktober 2007 af Imanb (Slettet)
Hej
jeg har brug for hjælp til en lille fysik opgave.
Den lyder sådan:
Et kampfly lander på et hangarskib og bremses med konstant acceleration over en 130 m lang strækning. Accelerationen må maksimalt antage størrelsen 5g. Bestem den maksimale hastighed flyet må komme ind til landning med.

Jeg forstår ikke helt hvilken formel man skal bruge. Er der nogen der har en ide om det?
Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Prøv med denne formel:

v2^2 = v1^2 + 2a*(x2-x1)

Håber det kan bruges ;-)

Svar #2
18. oktober 2007 af Imanb (Slettet)

tak skal du have ...
har en anden formel som står i bogen
S-So=V2-Vo/2*a
kan man ikke bruge den

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#2

Der er noget galt med den formel du oplyser. Men hvis du sætter V0 i anden potens, så kan "din" formel omskrives til "min" formel.

Jeg vil tro, at der i din bog står:

S-S0 = (V^2-V0^2) / (2a)

Er det ikke korrekt? ;-)

Hvad bliver dit facit?

Svar #4
18. oktober 2007 af Imanb (Slettet)

det er skam rigtigt ... glemte bare at skrive det... hehe
facit er kvadratroden af 12766 = 112,98
er det rigtigt ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Ja, det er korrekt ;-)

113 m/s => 407 km/t

Det virker også som en realistisk maksimalfart for et kampfly, der lægger an til landing. Jeg vil dog tro, at de under normale omstændigheder flyver langsommere når de lander.

Svar #6
18. oktober 2007 af Imanb (Slettet)

ok tak
Jeg var bare lidt i tvivl om Vo var lige med nul eller ej.
hvad tror du Vo er for noget

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

V0 er hastigheden til det tidspunkt hvor t = 0 s, dvs. når flyet lægger an til landing. I opgaven kender du derfor ikke V0, men du ved til gengæld at når flyet har accelereret med a = - 5*9,82 m/s^2 (minuset er fordi flyet bremser op) henover en strækning på 130 m, så har holder det helt stille. Dvs. V = m/s.

Håber det giver mening ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#7

Det gik vist lidt for hurtigt... Der skulle stå V = 0 m/s.

Svar #9
18. oktober 2007 af Imanb (Slettet)

Nu forstår jeg ..
Mange tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2020 af Gymnasieelev3 (Slettet)

hey jeg er en anden gymnasie elev der har problemer med samme opgave jeg kan ikke finde hvad der skal stå på x es plads


Skriv et svar til: acceleration (lille fysikopgave fra 1. g)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.