Matematik

Ligning problemer

10. november 2007 af marlene2601 (Slettet)

(x+8)/(x-4) = (x-7)/(x-1)

Så ganger man vel over kors: (x+8)(x-1)=(x-4)(x-7)

Men så kan jeg ikke komme vidre.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af Duffy

gang parenteserne ud og træk fra...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2007 af mathon

(a+b)(c+d) = ac+ad+bc+bd

Svar #3
10. november 2007 af marlene2601 (Slettet)

Forstår ikke lige det sidste der..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2007 af mathon

man multiplicerer to to parenteser ved at multiplicere hvert led i den ene med hvert led i den anden...

Svar #5
10. november 2007 af marlene2601 (Slettet)

Kan det så passer det evt. kommer til at se sådan ud ?

x+x+8x-8 = x-7x+4x-28 Eller er jeg helt fejl på den..

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2007 af mathon

(x+8)/(x-4) = (x-7)/(x-1) og x € R\{1,4}

(x+8)(x-1)=(x-4)(x-7)

x^2-x+8x-8 = x^2-7x-4x+28......

Skriv et svar til: Ligning problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.