Fysik

Gassers fysik

12. november 2007 af bj-jensen (Slettet)
Vi har fået en række opgaver, men der er 2 jeg ikke kan finde ud af. De er beskrevet nedenunder. Man skal også huske at omregne fra Kelvin til celcius.

Opgave 1.
En beholder indeholder 3 liter kvælstof med temp. 35 °C og trykket 1,5 atm.
Trykket ændres til 2,5 atm. og volumen til 1,5 liter.

a) Hvad bliver temperaturen for kvælstoffet nu?

Opgave 2.
En beholder indeholder 1 mol ilt og 1 mol brint, og temperaturen er 300 K

a) Find rumfanget i liter, når trykket er 1 atm.

b) Find rumfanget i m3, når trykket er 1 bar.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af Lurch (Slettet)

Et godt udgangspunkt er idealgasligningen
P*V = n*R*T
Når mængden af gas ikke ændres er både stofmængden n og R konstant
P*V/T = konstant
Dvs
P(1)*V(1)/T(1) = P(2)*V(2)/T(2)

Svar #2
12. november 2007 af bj-jensen (Slettet)

Det er nemlig det. Har forsøgt mig med med formlen, men kan simpelt hen ikke finde ud af det ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af Lurch (Slettet)

a) P(1)*V(1)/T(1) = P(2)*V(2)/T(2)
du kender p(1), v(1), T(1), P(2) og V(2). Find T(2)

a)P*V=n*R*T
Du kender P, n, T og R. find V

b) samme som a

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=78231

Svar #5
12. november 2007 af bj-jensen (Slettet)

mathon: Tak for hjælpen... selvom mange er modstander af at man giver facit er det faktisk til stor hjælp hvis man ikke bare copy/paster :) skal lige kigge lidt på det og se hvad du har gjort, så tror jeg faktisk jeg er ved at forstå.

Skriv et svar til: Gassers fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.