Kemi

noget pH/pKs

18. november 2007 af Cille-muus (Slettet)
Hey.

Jeg har en opgave og der oplyses at en anvendt syre er svag. Den er opløselig i vand.
En 0,15 mol/L opløsning af denne syre har pH-værdien på 2,97.
Hvordan finder man nu pKs-værdien når man har syrens pH-værdi?
Nogen herinde som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af Nullerdoggi (Slettet)

Du bruger formlen :

pks= -logKs

Svar #2
18. november 2007 af Cille-muus (Slettet)

og hvad er Ks nu?

altså hvilket tal skal jeg så bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af julemanden (Slettet)

det hedder ikke ks med cs.

det er syrens koncentration

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af mathon

svag syre:

pH = 0,5(pKs - log(Cs))

2pH = pKs - log(Cs)

pKs = 2pH+log(Cs)

pKs = 2*2,97+log(0,15) = 5,11609 = ca. 5,12

Svar #5
18. november 2007 af Cille-muus (Slettet)

er de 0,15 mol/L opløsning syrens koncentration? :S

Svar #6
18. november 2007 af Cille-muus (Slettet)

og hvorfor bliver dette pKs = 2pH+log(Cs) lige pludselig + og ikke pKs = 2pH-log(Cs)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2007 af mathon

"En 0,15 mol/L opløsning af denne syre"

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2007 af mathon

pH = 0,5(pKs - log(Cs))

gang med 2 på begge sider

2*pH = 2*0,5(pKs - log(Cs)) = pKs - log(Cs), hvoraf

pKs - log(Cs) = 2*pH

læg log(Cs) til på begge sider

pKs - log(Cs) + log(Cs) = 2*pH + log(Cs)

pKs = 2*pH + log(Cs)

Skriv et svar til: noget pH/pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.