Matematik
Problem
04. december 2007 af
bobop (Slettet)
f(x)= 6*(kvadratroden af x)-3x, x er større eller lig med 0
a)løs ligningen f´(x)=0
b) bestem max. for f(x)
når du har fundet ud af hvad opgave a bliver, skal du finde ud af om det er et maksimum, minimum eller vendetangent. Det gør du ved at finde ud af om hældningen(f'(x)) er aftagende eller voksende, før og efter f'(x)=0
3/sqrt(x) - 3=0 <=>
3/sqr(x) = 3 <=>
x=1
Jeg fatter nu ikke hvad jeg skal?????
a)løs ligningen f´(x)=0
b) bestem max. for f(x)
når du har fundet ud af hvad opgave a bliver, skal du finde ud af om det er et maksimum, minimum eller vendetangent. Det gør du ved at finde ud af om hældningen(f'(x)) er aftagende eller voksende, før og efter f'(x)=0
3/sqrt(x) - 3=0 <=>
3/sqr(x) = 3 <=>
x=1
Jeg fatter nu ikke hvad jeg skal?????
Svar #1
04. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Du skal finde ud hvordan f´ og dermed også f er før og efter det globale max. Er f´ positiv er f voksende og er f´ negativ er f aftagende.
På den måde kan du finde ud af om det er globalt max eller min
På den måde kan du finde ud af om det er globalt max eller min
Skriv et svar til: Problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
