Matematik

Lille svær opg.

09. december 2007 af Jensbojsen (Slettet)
En bestemt type fjernsyn har en levetid, der er normalfordelt med middelværdien på 7,5 år. Desuden lever 3 % af fjernsynene mindre end 4 år. Hvis fjernsynene sælges med en garanti på 5 år, hvor stor en procentdel af apparaterne må forhandleren så regne med at bytte?

Kan ikke lige gennemskue den, nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af peter lind

Brug at hvis X er normalfordelt med middelværdi m og varians s^2, så er
(X -m)/s normalfordelt med middelværdi 0 og spredning. Her kender du m men ikke s. Den kan du finde af oplysningen om de 3%. Du slår op et eller andet sted N(Y < y) = 0,03. Det y du finder er så (x-m)/s

Svar #2
09. december 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Kan du evt. du uddyde i fht. dette eksempel for kan ikke helt forstå din metode.

Svar #3
09. december 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#3: Forstår især ikke det der med y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2007 af peter lind

Det er noget du slår op i en tabel, statistikprogram, matematikprogram eller et regneark. Der kan du få at vide for hvilken værdi fordelingsfunktionen for en normalfordeling med middelværdi 0 og spredning 1 er mindre end 3%. Det er denne opslagsværdi jeg kalder y. Den kaldes også 3% fraktilen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af Crimerider (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke denne, og skal aflevere en opgave om det, om et par timer.

Er der nogen der kan hjælpe? :o)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2015 af peter lind

Hvad forstår du ikke ? Kan du ikke slå op eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2015 af Crimerider (Slettet)

Nej, det kan jeg ikke. 

Jeg er generelt uforstående overfor hvordan jeg skal komme frem til svaret med så få informationer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2015 af peter lind

Du slår y = P(X<x) = 3% for en normalfordeling med middelværdi o og spredning 1 op i hvad du nu har. Det er forskelligt fra program til program, hvordan dette gøres. Slå op i hjælpefunktionen eller en manual.

Derefter indsætter du i formlen i #1 altså (4-m)/s = y og finder heraf s.

Nu har du normalfordelingen og kan slå den ønskede sandsynlighed op


Skriv et svar til: Lille svær opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.