Kemi
arrhenius- enhed
18. december 2007 af
Chimmi (Slettet)
Hej, jeg har lavet et Arrhenius-plot hvor jeg har 1/temperatur i grafer hen ad x-aksen og log(1/reaktionstid) op ad y.aksen. Jeg finder aktiveringsenergien vha. Ea=-hældning*R
Mine tal:
Ea= -(8,45)*8,314J/mol*K= 70,3J/mol*K.
Men hvordan skal jeg få det ud i enheden kJ*mol^-1. ?
Mine tal:
Ea= -(8,45)*8,314J/mol*K= 70,3J/mol*K.
Men hvordan skal jeg få det ud i enheden kJ*mol^-1. ?
Svar #1
18. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Når du finder hælningen har du Ea/RT. Denne er dimensionsløs, hvorfor enheden på Ea er den samme som for R*T.
Svar #2
18. december 2007 af Chimmi (Slettet)
hmm, for i min bog står der at hældningen er Ea/R og ikke andet.. så det forvirrer mig nu lidt.. men det vil da passe bedre med dine betingelser.. har du et link på hvor det står
Svar #3
19. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Det er også rigtigt. Hælning er Ea/R med enhederne:
Ea [J/mol] og
R [J/(mol*K]
Ea/R har således enheden K, hvorved Ea/RT ingen enhed får.
Ea [J/mol] og
R [J/(mol*K]
Ea/R har således enheden K, hvorved Ea/RT ingen enhed får.
Skriv et svar til: arrhenius- enhed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
