Kemi

HJÆLP..opskriv reaktionen

27. december 2007 af omallycat (Slettet)
Jeg bliber i en opgave bedt om at opskrive reaktionen for en titrering?

Hvordan gør man helt generelt?

Og evt hvordan gør man i min opg?
I min opg: 4-hydroxyacetanilid er en svag syre og molmassen kan bestemmes ved titrering på følgende måde: 200mg opløses i H2O og titreres med 13,25 ml 0,1M NaOH

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2007 af mathon

HC8H8NO2 + NaOH --> NaC8H8NO2 + H2O
1 mol HC8H8NO2 ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1

13,25 mL 0,1 M NaOH indeholder (13,25 mL)*(0,1 mmol/L) = 1,325 mmol

1,325 mmol NaOH ækvivalerer 1,325 mmol HC8H8NO2 = 200 mg

M(HC8H8NO2) = (200 mg)/(1,325 mmol) = 150,943 mg/mmol = 150,943 g/mol

den officielle værdi er 151,16 g/mol

Svar #2
27. december 2007 af omallycat (Slettet)

tak, men hvordan ved du det med mængdeforholdet 1:1?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2007 af mathon

se
http://de.wikipedia.org/wiki/Paracetamol

...kun NH-gruppen afgiver en hydron.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2008 af Marcovergaard (Slettet)

Hvis du tæller antallet af de forskellige stoffer i molekylerne kan du også se at reaktionsforholdet er 1:1

Skriv et svar til: HJÆLP..opskriv reaktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.