Matematik

Metode?

12. januar 2008 af MP7 (Slettet)
Hej,

jag har fået at vide at jeg skal løse en diff.ligning ud fra denne:

y = (b/a) + c*e^(-ax)

Nogle der kan hjælpe med et navn, så jeg kan læse lidt om den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Øhm, hvilken differentialligning? Dette er løsningen til differentialligningen af typen:
dy/dx=-ay+b
Ta' eventuelt et kig på:
http://studieportalen.dk/Opgaver/11565/Notertildifferentialligninger.aspx

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2008 af peter lind

Det du skriver er noget uklart. Jeg gætter på at du skal vise at funktionen y = (b/a) + c*e^(-ax) er løsning til en eller andet differentialligning. I så fald skal du finde y' samt evt. højere afledede og sætte det ind i differentialligningen.

Svar #3
12. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Bestem til differentialligningen

dy/dx + 3y = 20 <-> dy/dx = 20 - 3y

den løsning, hvis graf går gennem punktet P(1,4).

Så har jeg fået, at vide at jeg skal bruge den ligning, og jeg vil gerne vide, hvad den metode kaldes, så jeg kan læse om den

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2008 af peter lind

Selve metoden har ikke noget navn; men den kan findes under løsning af differentialligninger med konstante koefficienter.

Svar #5
12. januar 2008 af MP7 (Slettet)

Okay, tak:)

Svar #6
12. januar 2008 af MP7 (Slettet)

#4, men der er, da ikke noget som er konstant i opg.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2008 af peter lind

Jo. Jeg skulle i #4 have skrevet lineær differentialligning med konstante koefficienter. En lineær differentialligning af første orden er
a*y'+b*y = f(x). I almindelighed vil a og b være funktioner af x. Er de ikke det er det konstante koefficienter.

Skriv et svar til: Metode?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.