Matematik
Har problemer
16. januar 2008 af
bobop (Slettet)
Nu kan jeg ikke mere vil nogen hjælpe mig?
Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t
a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.
b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?
c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?
L(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
a)
L(30)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*30)
b)
dL/dt = L'(t) = -68,0*e^(-0,00026*t)*(-0,00026) = 0,01768*e^(-0,00026*t)
L'(30) = 0,01768*e^(-0,00026*30) = xxxxxxxx
= længdeændring pr. døgn for måned-gamle rødspætter
L'(365) = 0,01768*e^(-0,00026*365) = xxxxxxxx
= længdeændring pr. døgn for år-gamle rødspætter
c)
L(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
når t er meget stor går e^(-0,00026*t) mod 0,
hvoraf
L(t) --> 68,5-68,0*0 = 68,5 = L(t)_maxL(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t
a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.
b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?
c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?
L(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
a)
L(30)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*30)
b)
dL/dt = L'(t) = -68,0*e^(-0,00026*t)*(-0,00026) = 0,01768*e^(-0,00026*t)
L'(30) = 0,01768*e^(-0,00026*30) = xxxxxxxx
= længdeændring pr. døgn for måned-gamle rødspætter
L'(365) = 0,01768*e^(-0,00026*365) = xxxxxxxx
= længdeændring pr. døgn for år-gamle rødspætter
c)
L(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
når t er meget stor går e^(-0,00026*t) mod 0,
hvoraf
L(t) --> 68,5-68,0*0 = 68,5 = L(t)_maxL(t)= 68,5-68,0*e^(-0,00026*t)
Skriv et svar til: Har problemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
