Fysik

Simpelt Fysik - Tryk :)

26. januar 2008 af LulliexD (Slettet)
Hej er der nogen som vil kigge min fysik-opgave igennem, blot 1 opgave der er tale om, er ikke ligefrem en haj til fysik, men prøver så godt som jeg kan :)

Opgave: Tryk på en vandsøjle
- Hvor høj en vandsøjle kan det normale lufttryk ved Jordens overflade bære? :

(Mit) Svar:

(d) = Densitet (rho) = 1000

p = (d * 9,82m/s^2) * h
101.300 = (1000 * 9,82) * h
101.300/(1000 * 9,82) = 10,3157 (h)

Man må virkelig gerne tilføje noget mere, hvis dette er nødvendigt, vil virkelig gerne lære dette ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af mathon

tryk = kraft/arealenhed = højde*grundflade*densitet*tyngdeacc.

tryk = højde*grundflade*densitet*tyngdeacc.


anvendes to gange for henholdsvis Hg og H2O - for SAMME tryk


(76 cm)*(1 cm^2)*(13,6 g/cm^3)*g = 1 atm = h*(1 cm^2)*(1 g/cm^3)*g eller

h*(1 g/cm^3) = (76 cm)*(13,6 g/cm^3), hvoraf

h = 13,6*(76 cm) = 1033,6 cm = 10,336 m

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

#0 din beregning er OK. mathon omregner bare via mm Hg, men det er ikke nødvendigt.

Du bør dog skrive enheder, da trykket er 101.300 Pa = N/m2 og densiteten er kg/m3

Svar #3
27. januar 2008 af LulliexD (Slettet)

Noget som jeg ikke lige helt er med:
Hvor får du 13,6 g/cm^3 og de (76 cm) fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Det er massefylden af Hg og de 76 er trykket af 1 atm. udtrykt i cn Hg søjle. En omregning, der ikke er nødvendig. Grundet afrundinger får I ikke helt samme tal.

Skriv et svar til: Simpelt Fysik - Tryk :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.