Fysik
Har brug for hjælp, håber der nogle der kan hjælpe mig
27. januar 2008 af
maaary (Slettet)
Isotopfortynding
Opgaven lyder:
For at måle olieindholdet i en stor tank fremstilles en kilde ved at mærke 3,0 liter af olien med at radioaktivt stof. aktiviteten af en 10,0ml stor prøve af denne olie er 230kBq.
Olien hældes i tanken og efter en grundig omrøring udtages en prøve på 10,0ml fra tanken. aktiviteten af denne prøve er 170Bq.
Det radioaktive stofs halveringstid er så lang i forhold til eksperimentets varighed, at aktiviteten er uforandret.
Hvor meget olie er der i tanken?
(Håber at der er nogle, der kan hjælpe med opgaven)Har brug for jeres hjælp
Opgaven lyder:
For at måle olieindholdet i en stor tank fremstilles en kilde ved at mærke 3,0 liter af olien med at radioaktivt stof. aktiviteten af en 10,0ml stor prøve af denne olie er 230kBq.
Olien hældes i tanken og efter en grundig omrøring udtages en prøve på 10,0ml fra tanken. aktiviteten af denne prøve er 170Bq.
Det radioaktive stofs halveringstid er så lang i forhold til eksperimentets varighed, at aktiviteten er uforandret.
Hvor meget olie er der i tanken?
(Håber at der er nogle, der kan hjælpe med opgaven)Har brug for jeres hjælp
Svar #1
27. januar 2008 af Contradel (Slettet)
Det her er bare et dumt bud, aner ikke om det er rigtigt.
230/170 = 1,35294117
1,35294117 * 3 liter = 4,05 liter
230/170 = 1,35294117
1,35294117 * 3 liter = 4,05 liter
Svar #2
27. januar 2008 af bboblzs (Slettet)
Da A=k*N er A proportional med N. Hvis k nu for nemheds skyld sættes til en gælder følgende, som er lettere at danne sig et billede af. 10,0 mL indeholder 230000 kerner. Du tilsætter tre liter af dette sted.
Altså tilsætter du 230000*300 = 6,9*10^7 kerner
Når du nu senere tager en prøve på 10 ml indeholder den 170 kerner.
altså indeholder 1 ml 17 kerner. Det tilsatte antal divideret med antallet per ml giver dig det antal ml der er i tanken.
Får det til 4059 liter
Altså tilsætter du 230000*300 = 6,9*10^7 kerner
Når du nu senere tager en prøve på 10 ml indeholder den 170 kerner.
altså indeholder 1 ml 17 kerner. Det tilsatte antal divideret med antallet per ml giver dig det antal ml der er i tanken.
Får det til 4059 liter
Skriv et svar til: Har brug for hjælp, håber der nogle der kan hjælpe mig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
