Kemi
beregning af stofmængde og masser
14. august 2004 af
Carnot (Slettet)
Jeg skal beregne forholdet mellem C6H8O6 og C6H7O6Na i en vandig opløsning med pH=5,0.
Resultatet skal bruges til at beregne masserne af C6H8O6 og C6H7O6Na i en tyggetablet når den samlede masse af stofferne er 0,400 g.
De molære masser er: C6H8O6=176,1 g/mol og C6H7O6Na=198,1 g/mol.
C6H8O6 er en divalent syre med syrestyrkekonstanterne Ks1 = 4,27*10^-5 og Ks2 = 4,57*10^-12.
Er der nogen gode forslag til hvordan det gøres?
Resultatet skal bruges til at beregne masserne af C6H8O6 og C6H7O6Na i en tyggetablet når den samlede masse af stofferne er 0,400 g.
De molære masser er: C6H8O6=176,1 g/mol og C6H7O6Na=198,1 g/mol.
C6H8O6 er en divalent syre med syrestyrkekonstanterne Ks1 = 4,27*10^-5 og Ks2 = 4,57*10^-12.
Er der nogen gode forslag til hvordan det gøres?
Svar #1
14. august 2004 af KemiKasper (Slettet)
jeg har ik lige tid til at svare fyldestgørende... men overvej brugen af bjerrumdiagrammer og formlen:
pH = pKs + log((1-y/y))
hvor y = [C6H7O6-]/[C6H8O6]
pH = pKs + log((1-y/y))
hvor y = [C6H7O6-]/[C6H8O6]
Svar #2
14. august 2004 af Carnot (Slettet)
Det er ok, jeg har lige selv regnet ud hvordan det skulle gøres...
Skriv et svar til: beregning af stofmængde og masser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
