Matematik

sin i stamfunktion

16. august 2004 af Bjaren1 (Slettet)
Hej…

Jeg har en opgave, som jeg bare ikke kan komme videre i. Jeg er kørt helt fast, og tror ikke at man kan komme videre, er der ikke nok nogle som vil hjælpe mig. Det er nemlig til i morgen.

En funktion er bestemt ved

f(x)=1-2cosx
der gælder at x indehold i )-pi;pi(

Bestem de to stamfunktioner til f, hvis grafer har førsteaksen som tangent.

Jeg har derfor fundet ud af at x=0 og F(x)=x-2sinx

Men vil meget gerne have hvis nogen vil vise mig hvordan man gør?

På forhånd tusind tak


hilsen
Pernille

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2004 af Lurch (Slettet)

Du skal huske at du får en integrationskonstant når du finder stamfunktioner. dvs at
F(x)=x-2sin(x)+k

Du skal finde de 2 lokale ekstremumssteder på din graf for F(x). Det gør du evd at løse f(x)=0, da F(x) er stamfunktion til F(x). De to løsninger indsætter du i din F(x) og løser for k
(x1,0) og (x2,0) da du skulle finde værdierne for k hvor F(x) har 1- aksen som tangent

Svar #2
16. august 2004 af Bjaren1 (Slettet)

okay..

jeg har så fået regnet mig frem til at:

2sinx=x

Hvordan isolerer jeg så x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2004 af Lurch (Slettet)

du skal løse f(x)=0, dvs 0=1-2*cos(x)

de løsninger der ligger inden for din definitionsmængde indsætter i din F(x) for at finde konstanten k. De koordinatsæt der skal indsættes i F(x) er så,
(x1,0) og (x2,0)
hvor x1 og x2 er løsningerne til f(x)=0

Svar #4
16. august 2004 af Bjaren1 (Slettet)

jeg har indsat o som f(x) og fået:

2cosx=1
cosx=1/2
x=(cos^-1)*(1/2)
x=60

men det ligger ikke indenfor definitionsmængden

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Husk at regne i radianer, ikke grader!

Skriv et svar til: sin i stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.