Matematik
sammensat funktion
16. august 2004 af
jenser (Slettet)
hey!
er der en der liga kan forklare hvordan man laver den her sammensat funktion?
bestem forskrifter for f o g og g o f
f(x) = 2x+4 og g(x) = x+3
er der en der liga kan forklare hvordan man laver den her sammensat funktion?
bestem forskrifter for f o g og g o f
f(x) = 2x+4 og g(x) = x+3
Svar #1
16. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)
i f o g er g den indre funktion altså f(g(x)) og i g o f er f den indre altså g(f(x))
skriv løsningen for den ydre op men skriv istedet for x en parantes med den indre funktion...
regn og reducer
skriv løsningen for den ydre op men skriv istedet for x en parantes med den indre funktion...
regn og reducer
Svar #2
16. november 2004 af andersen6 (Slettet)
hej.
sidder lige med en opgave lignede, men ved min opgave står der bare (g o f)(x). betyder det det samme som bare (g o f) eller g(f(x))?
sidder lige med en opgave lignede, men ved min opgave står der bare (g o f)(x). betyder det det samme som bare (g o f) eller g(f(x))?
Svar #4
16. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: En lille detalje:
Ja, (g o f)(x) = g(f(x)).
Normalt skriver man kun den uafhængige variabel x, når funktionen direkte specificeres (ved forskrift og udregninger), mens notationen: g o f anvendes, når man omtaler funktionen i et tekststykke.
//Singularity
Ja, (g o f)(x) = g(f(x)).
Normalt skriver man kun den uafhængige variabel x, når funktionen direkte specificeres (ved forskrift og udregninger), mens notationen: g o f anvendes, når man omtaler funktionen i et tekststykke.
//Singularity
Skriv et svar til: sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
