Matematik
Eksponentiel Udvikling - nybegynder
01. februar 2008 af
FeoDra (Slettet)
Jeg alle,
jeg er lige begyndt på eksponentiel udvikling og er lidt i tvivl, fordi vores lærer virkede lidt usikker i sin forklaring.
Opgaven lyder som følgende:
Betragt den eksponentielle udvikling der har grundtallet a=2, og som opfylder at når x=3 er y=15. Hvad er y når x=4?
Min metode:
y = b*a^x
15 = b * 2^3
15 = b * 8
15/8 = b
y = 15/8 * 2^4
y = 30.
Er det rigtigt grebet an?
jeg er lige begyndt på eksponentiel udvikling og er lidt i tvivl, fordi vores lærer virkede lidt usikker i sin forklaring.
Opgaven lyder som følgende:
Betragt den eksponentielle udvikling der har grundtallet a=2, og som opfylder at når x=3 er y=15. Hvad er y når x=4?
Min metode:
y = b*a^x
15 = b * 2^3
15 = b * 8
15/8 = b
y = 15/8 * 2^4
y = 30.
Er det rigtigt grebet an?
Skriv et svar til: Eksponentiel Udvikling - nybegynder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
