Kemi
ligevægt, hvor H2O går ud ?
03. februar 2008 af
SimM (Slettet)
Hej med jer, jeg håber på lidt hjælp...
Jeg har denne reaktion:
HF(aq) + H2O(l) <- -> F- (aq) H3O+(aq)
HF = 0,114M
F = 0,0063M
H3O= =0,0063M
og jeg skal bregne værdien for ligevægtskonstanten ved 25 grader.. så er der nogle som siger at H2O går ud, men hvorfor?
Håber der en som kan hjælpe mig ;D
Jeg har denne reaktion:
HF(aq) + H2O(l) <- -> F- (aq) H3O+(aq)
HF = 0,114M
F = 0,0063M
H3O= =0,0063M
og jeg skal bregne værdien for ligevægtskonstanten ved 25 grader.. så er der nogle som siger at H2O går ud, men hvorfor?
Håber der en som kan hjælpe mig ;D
Svar #1
03. februar 2008 af 03y (Slettet)
I ikke-ideelle systemer, de fleste, defineres ligevægtskonstanter med aktiviteter i stedet for koncentrationer.
K(s) = {H3O+}*{F-}/{HF}, hvor {X} er aktiviteten af X.
For solventer, ofte H2O, er aktiviteten defineret ud fra Raoult's lov:
a = P/P*, hvor P er solventdamptrykket i opløsningen og P* er damptrykket i rent solvent ved samme temperatur . For solventer er P~P* hvorfor a = 1.
K(s) = {H3O+}*{F-}/{HF}, hvor {X} er aktiviteten af X.
For solventer, ofte H2O, er aktiviteten defineret ud fra Raoult's lov:
a = P/P*, hvor P er solventdamptrykket i opløsningen og P* er damptrykket i rent solvent ved samme temperatur . For solventer er P~P* hvorfor a = 1.
Svar #2
03. februar 2008 af sapiens (Slettet)
#1 er en udemærket forklaring, men i gymnasiet er forklaringen typisk at solventen indgår med dens molbrøk. hvis man antager at opløsningen er meget fortyndet, er x(H2O) ~ 1, derfor indgår den ikke i ligevægtsbrøken.
Skriv et svar til: ligevægt, hvor H2O går ud ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
