Matematik

Funktion's problemer :)

17. august 2004 af h4x (Slettet)
Jeg har fået opg.:

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = 1/4x^2 - x + 2
g(x) = 1/3x + 3

Løs ligningen f(x) = g(x)

Løs uligheden f(x) = og

* Større og lig - med.

Har dette noget med andengradsligningen ? ... eller et helt andet perspektiv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af frodo (Slettet)

du sætter bare de to funktionsudtryk lig hinanden, og lidt det samme i toeren, hvor du bare kigger på graferne og ser hvornår f er over g!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2004 af Samuel (Slettet)

f(x)=g(x)
<=>
1/4x^2 - x + 2 = 1/3x + 3

Isoler dernæst alle størrelserne på venstre side og løs andengradsligningen!

f(x)<=>
1/4x^2 - x + 2
Isoler x`erne på venstre side og angiv løsningsmængde (ganske som i 1.g).

Du kan bare skrive igen, hvis du har brug for mere hjælp. Skriv gerne dine egne forslag først.


Til andre "hjælpere": Vær nu lige venlige og lad være med at skrive løsningen, nu da jeg forsøger at "hjælpe til selvhjælp". h4x lærer meget mere, hvis han ikke blot får svaret - så kan han selv løse dem næste gang. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2004 af Samuel (Slettet)

Tilføjelse til #2:

I opgave 2 skal du så også løse andengradsligningen og derefter angive løsningsmængder.

Hvis x = 3 v x = 7, er L = [3;7]...

Hvis du ikke forstår det, så tegn en graf!

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2004 af Samuel (Slettet)

"Løs uligheden f(x) = og

* Større og lig - med."


Hvis du mener "større end, lig med", skal der stå: f(x) _> g(x)

Beklager fejlen, som jeg også selv lavede.

Svar #5
18. august 2004 af h4x (Slettet)

Jeg tager lige et kig på det... men tak for hjælpen indtilvidere :)

Skriv et svar til: Funktion's problemer :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.