Matematik

Eksponentiel udvikling

05. februar 2008 af Rasmus1337 (Slettet)
Har et problem med den her:

Betragt den eksponentiel udvikling y = b*a^x vokser med 40% pr. enhed. bestem grundtallet a. Hvor mange procent vokser y når x vokser med 3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af mathon

yo = b*a^xo

1,4yo = b*a^(xo+1)

1,4*(b*a^xo) = a*(b*a^xo)

1,4 = a


yo = b*1,4^xo
y = b*1,4^(xo+3) = 1,4^3*(b*1,4^xo) = 1,4^3*yo

y/yo = 2,744/1

(y-yo)/yo = (2,744-1)/1

[(y-yo)/yo]*100% = (2,744-1)*100% = 174,4%

Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.