Matematik

sammensat funktion

18. februar 2008 af freja100 (Slettet)
lad f og g være funktionerne

f(x)= x+1 og g(x)= ln(x)

bestem forskrift og definitionsmængden for f*g og g*f

kan ikke helt huske hvad man fortog sig i denne opgave. kan nogen muligevis hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Dm(f o g) = {x€R | x>0}

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

f(g(x))=ln(x)+1
g(f(x))=ln(x+1)

Når du finder definitionsmængden, så skal du huske, at for ln(x) gælder x>0

Svar #3
18. februar 2008 af freja100 (Slettet)

hvordan finder man DM ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du finder alle de x-værdier, som passer ind i funktionen.

Svar #5
18. februar 2008 af freja100 (Slettet)

hvad er så deres DM i denne her opgave hvis du gerne vil hjælpe mig så meget ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det er lang tid siden jeg sidst har lavet noget i den her dur, men jeg skulle mene, at det her er korrekt.

Dm(f o g) = ]0:uendelig[

Dm(g o f) = ]-1:uendelig[

Svar #7
18. februar 2008 af freja100 (Slettet)

]0:uendelig[ er det ikke også bare R ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Nej! ]0:uendelig[ er alle tal som er størrere end 0, dvs. 0 ikke er med.
R står for de reelle tal, som groft sagt er alle tal (det passer ikke helt, men i gym lærer man ikke om andre). Du kan se her, hvis du vil have en ordentlig defination på reelle tal.
http://da.wikipedia.org/wiki/Reelle_tal

Hvis du undre dig over det stræber-pigen har skrevet i #1: "Dm(f o g) = {x€R | x>0}", betyder det at for Dm(f o g) er x>0 (x størrere end 0) og x€R (x tilhører de reelle tal). Det sidste skriver man sjældent, fordi x normal tilhører de reelle tal, og derfor er indforstået - men det er dog stadigvæk det mest korrket.

Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.