Matematik

modeller

24. februar 2008 af Nineb (Slettet)
Hey har den her opgave:

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved: s(t)=5t^(1/2)

a) Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s

her tænkte jeg bare jeg skulle sætte t=2 og udregne den, men er lidt i tvivl hvilken konstant der er 2, om det er s(t) eller bare t der er 2

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er ingen af delene.
Du skal løse ligningen s '(t)=2.

Svar #2
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

man kan ikke differentiere s(t)

får 0, når jeg prøver...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)

s(t)=5t^(1/2)
s'(t)=2.5*t^(-1/2)

Svar #4
24. februar 2008 af Nineb (Slettet)

den sætter jeg så lig 2.

solve(2,5*t^(1/2)=2,t)
t= 0,64

det må være resultatet.

Svar #5
25. februar 2008 af Nineb (Slettet)

hov, hvordan gik du talmæssigt fra s(t) til s´(t)?
altså fra:
s(t)=5t^(1/2)
s'(t)=2.5*t^(-1/2)

Skriv et svar til: modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.