Matematik
Hjælp med teori!
03. marts 2008 af
ninjasani (Slettet)
1) Hvordan kan man finde ud af om en funktion er voksende eller aftagende ved at se på f' (f mærke)
2) Hvordan kan man finde de lokale ekstrenumspunkter ved at sætte f' (f mærke)= 0
Samt hvordan sikre jeg at det er minimum og ikke maximum?
3) Gør rede for differentionen af de sammensatte funktioner der fremkommer.
Alt hjælp hversættes!!
2) Hvordan kan man finde de lokale ekstrenumspunkter ved at sætte f' (f mærke)= 0
Samt hvordan sikre jeg at det er minimum og ikke maximum?
3) Gør rede for differentionen af de sammensatte funktioner der fremkommer.
Alt hjælp hversættes!!
Svar #1
03. marts 2008 af mathon
1)
hvis f'(x)>0 i et x-interval, er f(x) monotont voksende i dette interval
hvis f'(x)0, er f(x) monotont voksende i dette interval
har f(x) lokalt minimum for x=xo1
(hvis
for x>xo2 f'(x)<0, er f(x) monotont aftagende i dette interval
har f(x) lokalt maksimum for x=xo2
3)
(fog(x))' = (f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x)
hvis f'(x)>0 i et x-interval, er f(x) monotont voksende i dette interval
hvis f'(x)0, er f(x) monotont voksende i dette interval
har f(x) lokalt minimum for x=xo1
(hvis
for x>xo2 f'(x)<0, er f(x) monotont aftagende i dette interval
har f(x) lokalt maksimum for x=xo2
3)
(fog(x))' = (f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x)
Skriv et svar til: Hjælp med teori!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
