Kemi

hurtig hjælp- kemiske mængdeberegninger

09. marts 2008 af Rasie (Slettet)
Forbrændingen af methanol (træsprit) har følgende reaktionsskema:

2*CH.3*OH+3*O.2 --> 2*CO.2+4*H.2*O

Der afbrændes 50,0 g methanol. Beregn masserne af de øvrige stoffer i reaktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

2CH3OH + 3O2 --> 2CO2 + 4H2O, hvoraf kan læses

2 mol CH3OH + 3 mol 3O2 --> 2 mol CO2 + 4 mol H2O

2*(32 g) CH3OH + 3*(32 g) O2 --> 2*(44 g) CO2 + 4*(18 g) H2O eller

64 g CH3OH + 96 g O2 --> 88 g CO2 + 72 g H2O

50,0 g CH3OH + (25/32)*96 g O2 --> (25/32)*88 g CO2 + (25/32)*72 g H2O...,


da (64/50) = (25/32)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af mathon

2 mol CH3OH + 3 mol 3O2 --> 2 mol CO2 + 4 mol H2O

-->

2 mol CH3OH + 3 mol O2 --> 2 mol CO2 + 4 mol H2O

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2008 af mathon

tastfejl
da (64/50) = (25/32) --> da (50/64) = (25/32)

Skriv et svar til: hurtig hjælp- kemiske mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.