Matematik
beregning pendul i forhold til dens skygge
11. marts 2008 af
Potus (Slettet)
Hej,
Jeg har lavet et forsøg med matematisk pendul.
I den forbindelse har jeg haft en lampe oven over pendulet, for at kunne se pendulets skygge, således jeg kunne afmærke hvor langt ud pendulet svingede.
Jeg skal finde den vinkel som pendulet, rent faktisk når ud i, altså vinklen oppe ved "ophænget".
Fra pendulet og op til lampen(pæren) er der 190 cm og pendulets skygge når ud til 92,5 cm.
Min lærer har snakket noget med at jeg skal bruge tangens? F.eks. tan(vinkel)=x/højden, hvor højden er de 190 og x self er 92,5
Men hvis jeg gør dette så får jeg er ****ed up tal
: 180*(@n3*pi+0,453066)/pi
Hvori ligger fejlen ?
Jeg har lavet et forsøg med matematisk pendul.
I den forbindelse har jeg haft en lampe oven over pendulet, for at kunne se pendulets skygge, således jeg kunne afmærke hvor langt ud pendulet svingede.
Jeg skal finde den vinkel som pendulet, rent faktisk når ud i, altså vinklen oppe ved "ophænget".
Fra pendulet og op til lampen(pæren) er der 190 cm og pendulets skygge når ud til 92,5 cm.
Min lærer har snakket noget med at jeg skal bruge tangens? F.eks. tan(vinkel)=x/højden, hvor højden er de 190 og x self er 92,5
Men hvis jeg gør dette så får jeg er ****ed up tal
: 180*(@n3*pi+0,453066)/pi
Hvori ligger fejlen ?
Svar #1
11. marts 2008 af Isomorphician
hvis det er vinklen i forhold til lodret, så er
tan(v) = 92,5/190
tan(v) = 92,5/190
Svar #2
11. marts 2008 af Potus (Slettet)
så jeg tager 92,5/190 = 0,486842 => tan^-1(0,486842) = 25,9 grader
Er det korrekt ?
Er det korrekt ?
Skriv et svar til: beregning pendul i forhold til dens skygge
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
