Matematik
sammensat funktion
20. marts 2008 af
birisi (Slettet)
jeg er blevt bedt om at finde regneforskrift for fog og gof når f(x)=2x+4 og g(x)x+3
har fået (fog)(x)=2x+10
og (gof)(x)=2x+7
men er ikk sikker på om det er rigtigt ? og er der nogen der ved hvordan man tjekker om man har fået det rigtige resultat på ti-89 ?
har fået (fog)(x)=2x+10
og (gof)(x)=2x+7
men er ikk sikker på om det er rigtigt ? og er der nogen der ved hvordan man tjekker om man har fået det rigtige resultat på ti-89 ?
Svar #1
20. marts 2008 af Esbenps
Resultaterne er korrekte. Er ikke sikker på, hvordan man gør det på en lommeregner...
Svar #2
20. marts 2008 af dnadan (Slettet)
fog(x)=f(g(x))=2(x+3 )+4=2x+10
gof(x)=g(f(x))=(2x+4)+3 =2x+7
Ved ikke, om en lommeregner kan tjekke dine resultater efter. Det må du nok hellere selv klare i denne her sammenhæng :-)
gof(x)=g(f(x))=(2x+4)+3 =2x+7
Ved ikke, om en lommeregner kan tjekke dine resultater efter. Det må du nok hellere selv klare i denne her sammenhæng :-)
Svar #3
20. marts 2008 af blackduck (Slettet)
Det er nu ikke super svært at tjekke på lommeregneren :)
Hvis du vil finde f bolle g skriver du: 2*(x+3) + 4 og trykker enter. Du sætter altså funktionen g ind på x's plads (husk parenteser!). Så giver ti-89 svaret.
Hvis du vil finde f bolle g skriver du: 2*(x+3) + 4 og trykker enter. Du sætter altså funktionen g ind på x's plads (husk parenteser!). Så giver ti-89 svaret.
Skriv et svar til: sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
