Matematik
Differentialregning 2
21. marts 2008 af
Rec (Slettet)
Hej igen,
Jeg har en ny opgave som går ud på at finde ligningen for tangenten til kurven f(x) = x*|x| i det punkt som har x-koordinat -1
Hvis jeg skal differentiere f(x), bliver den så til |x|+x?
Hvis den bliver det, bliver f'(-1) = 0
y+f(x0) = f'(x0)(x-x0): y = -1, hvilket er forkert.
Jeg kører fast i det simpleste af alt, som er differentieringen af f(x). En der kan hjælpe mig?
Jeg har en ny opgave som går ud på at finde ligningen for tangenten til kurven f(x) = x*|x| i det punkt som har x-koordinat -1
Hvis jeg skal differentiere f(x), bliver den så til |x|+x?
Hvis den bliver det, bliver f'(-1) = 0
y+f(x0) = f'(x0)(x-x0): y = -1, hvilket er forkert.
Jeg kører fast i det simpleste af alt, som er differentieringen af f(x). En der kan hjælpe mig?
Svar #1
21. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)
|x|=x eller -x.
d|x| / dx = 1 eller -1.
f'(x) |x| +x eller
f'(x)= |x| -x
f'(-1) = 0 eller 2. Fortsæt selv.
d|x| / dx = 1 eller -1.
f'(x) |x| +x eller
f'(x)= |x| -x
f'(-1) = 0 eller 2. Fortsæt selv.
Svar #2
21. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du har lavet en fejl i differentieringen. Hvis du deler din funktion op i 2 får du
For x<0 f(x)=-x^2
For x>0 f(x)=x^2
Da du skal finde en tangent i det første interval skal du differentiere den første ligning.
For x<0 f(x)=-x^2
For x>0 f(x)=x^2
Da du skal finde en tangent i det første interval skal du differentiere den første ligning.
Svar #3
21. marts 2008 af Rec (Slettet)
dvs at da x=-1 bruger jeg x<0 f(x)=-x^2 og jeg får tangentens ligning til at være y = 2x+1
desværre er dette ikke rigtigt ifølge facit :(
facit siger y = -3x-2
desværre er dette ikke rigtigt ifølge facit :(
facit siger y = -3x-2
Skriv et svar til: Differentialregning 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
