Matematik

Løs Ulighed med i anden?

24. marts 2008 af ladyd (Slettet)
Jeg har fået til opgave at løse uligheden:

-½x^2+2x+2 >= -x+2

Problemet er at jeg jo får 0 på den ene side og så kan jeg ikke ophæve i anden.

Jeg håber nogen vil hjælpe og gerne skrive det meget forståeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Løs den tilhørende andengradsligning og lav en fortegnsundersøgelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2008 af mathon

-(1/2)x^2 + 3x >= 0, hvilket er tilfældet mellem rødderne, da grafen for

-(1/2)x^2 + 3x er en grennedadvendende parabel med d>0

-(1/2)x^2 + 3x = -(1/2)x(x-6)
med
rødderne
xo1 = 0 og xo2 = 6

Skriv et svar til: Løs Ulighed med i anden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.