Kemi
1.13 masse
26. marts 2008 af
loslundos (Slettet)
Beregn massen af den mængde prøve, der skal afvejes, hvis der kalkuleres med et forbrug på 15ml 0,1M AgNO3-opløsning til titrering
hvad skal jeg? forstår slet ikke opgaven
hvad skal jeg? forstår slet ikke opgaven
Svar #1
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)
Du skal kigge på reaktionsligningen og finde ud af, i hvilket forhold de to stoffer vil reagere med hinanden. Altså hvor mange mol der skal bruges af den ene, for at reagere med den anden. Hvis vi f.eks. siger at
n(prøve) = 2*n(AgNO3)
så kan du i stedet for n'erne indsætte f.eks.n=c*v/1000 (eller n=m/M, hvis din prøve er fast stof). Herfra kan du isolere m(prøve), som er den størrelse, du skal finde...
n(prøve) = 2*n(AgNO3)
så kan du i stedet for n'erne indsætte f.eks.n=c*v/1000 (eller n=m/M, hvis din prøve er fast stof). Herfra kan du isolere m(prøve), som er den størrelse, du skal finde...
Svar #2
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)
du er jo så heldig, at du har fået opgivet c og V for AgNO3, så
n(AgNO3) = (0,1mol/L * 15mL) / 1000mL/L
n(AgNO3) = (0,1mol/L * 15mL) / 1000mL/L
Skriv et svar til: 1.13 masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
