Matematik

Minimum

14. april 2008 af Jensbojsen (Slettet)
Nogle der ved hvordan jeg skal løse den her:

En funktion f er givet ved:
f(x) = e^kx * x^-k , x>0
hvor k er et positivt tal.
Gør rede for, at f har minimum for x=1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af mathon

hvis f(x) = e^(kx) * x^(-k) , x>0
f'(x) = ke^(kx)*x^(-k) - ln(x)* e^(kx)*x^(-k), x>0

Svar #2
14. april 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Ja og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2008 af mathon

f'(x) = ke^(kx)*x^(-k) - ln(x)* e^(kx)*x^(-k), x>0

f'(x) = e^(kx)*x^(-k)[k-ln(x)], x>0
hvor kun [k-ln(x)] kan blive = 0, da e^(kx)>0 og x^(-k)>0

ekstrema findes
for
f'(xo) = 0



Skriv et svar til: Minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.