Fysik

jorden og solen

15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvis man skal finde ud af hvor lang tid lyset er om at komme fra solen af til vores dejlige planet, hvordan regner man det så ud?
Jeg har afstanden fra Jorden til Solen og jeg ved også godt, at svaret MÅ blive omkring 8 minutter, men ved bare ikke rigtig hvordan jeg skal vise det. Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Liv1988 (Slettet)

Hvis du betaler for en tur til solen - så skal jeg nok betale for et ur - så kan du jo bare tage tid :D


Hilsen,
Liv

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af Lurch (Slettet)

Sammenhængen mellem distance, fart og tid ved konstant fart, er givet ved

s = v*t
Du kender afstanden s, du kender også v, for det er lysets hastighed. Nu skal du bare finde t

Svar #3
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

Ehm.. Jeg har:

s = 149,6*10^6 km
v= 300.000 km/s

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2008 af Lurch (Slettet)

ja. sæt ind i din formlel og løs for tiden t
s = v*t
t = s/v

Svar #5
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

t = s/v <=> t = (149,6*10^6 km)/(300.000 km/s) = 498,667

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2008 af Riemann

husk at angiv at enheden er sekunder.

Svar #7
16. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#6 tager det ikke kun 8min?

Svar #8
16. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

haha.. dividere jeg det med 60 - giver det 8,3 minutter.

My bad! (:

Skriv et svar til: jorden og solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.