Kemi
Opgaver.
21. april 2008 af
Anything (Slettet)
Jeg tror I har brug for at se opgave et (udregningerne), for at hjælpe med de andre.
2) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholder 25,0 mL fortyndet havvand?
Forholdene mellem dine to stoffer er ækvivalente.
Derfor er svaret på opgave 2, det samme som i opg., nemlig 0,000555 mol.
3) Beregn [Cl-] i fortyndet havvand?
c = n/v
Derved bliver c = 0,000555 mol/0,025 L
c = 0,0222M ( i det foryndede havvand )
4) Hvad er [Cl-] i ufortyndet havvand?
Da de er fortyndet 1:10, ganger man bare med 10!
Dvs. 0,0222M * 10 = 0,222M
HJÆLP TIL DISSE:
6) Antag at chloridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter vand.
8) Anvend densiteten af havvand fra første del af øvelsen til at finde massen af 1 liter havvand, og beregn derefter NaCl-indholdet i masse%.
9) Sammenlign NaCl-procenten med det saltindhold, som blev målt i første del af øvelsen. Hvordan kan man forklare eventuelle forskelle mellem de to tal?
2) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholder 25,0 mL fortyndet havvand?
Forholdene mellem dine to stoffer er ækvivalente.
Derfor er svaret på opgave 2, det samme som i opg., nemlig 0,000555 mol.
3) Beregn [Cl-] i fortyndet havvand?
c = n/v
Derved bliver c = 0,000555 mol/0,025 L
c = 0,0222M ( i det foryndede havvand )
4) Hvad er [Cl-] i ufortyndet havvand?
Da de er fortyndet 1:10, ganger man bare med 10!
Dvs. 0,0222M * 10 = 0,222M
HJÆLP TIL DISSE:
6) Antag at chloridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 liter vand.
8) Anvend densiteten af havvand fra første del af øvelsen til at finde massen af 1 liter havvand, og beregn derefter NaCl-indholdet i masse%.
9) Sammenlign NaCl-procenten med det saltindhold, som blev målt i første del af øvelsen. Hvordan kan man forklare eventuelle forskelle mellem de to tal?
Skriv et svar til: Opgaver.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
