Fysik

Energi.

27. april 2008 af charlotte_me (Slettet)
Hvordan beregner jeg den energi der mindst skal til for at et tog kan omdanne vand ved 8 grader til damp ved 100 grader.
Togets vandbeholdning er på 25 t.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Den varmemængde som skal tilføres, er lig summen af nedenstående.

Q_tilført_energi = m*c*(T_slut - T_start)

dvs. den energi som skal tilføres for at hæve temperaturen fra 8 grader til 100 grader.

Q_formdampningsvarme = m * L

dvs. den energi som skal tilføres for at omdanne vand til damp.


c er vands specifikke varmekapacitet (4186 J/kg*K) og L er vands fordampningsvarme (2257 kJ/kg).

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du bruger den formel der hedder:
E=m*C*(t_slut-t_start)
Hvor E er energien, m er massen af vandet der skal opvarmes C er vand specifikke varmekapacitet 4186 J/(kg* grader celcius) t_slut er så 100 grader og t_start er 8 grader.
Det giver en energi på 9627800kJ

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af bravery2008 (Slettet)

Skal jeg så lægge Q_tilført_energi og Q_formdampningsvarme sammen, når jeg har udregnet dem?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af bravery2008 (Slettet)

Okay. Tak Daniel TA.
Skal jeg så ikke bruge det med fordampningsvarmen til noget?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, det skal du ligge sammen med det andet..

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2008 af bravery2008 (Slettet)

Okay, fint. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2013 af ostepopsen12 (Slettet)

Ved at bruge formlen E=m*c*?T kan man finde energien af alt i hele verden, har jeg fået at vide. Vil det så sige at man også ville kunne finde energien af en celle, hvis man kunne måle dens masse, c-værdi og temperaturændring?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1391384

Og stop nu med alle de dobbeltposteringer.


Skriv et svar til: Energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.